Kondenzacijsko izsuševanje

Hitra, moderna gradnja stanovanjskih, poslovnih, skladiščnih objektov zahteva pospešeno sušenje estrih-ov in sten, le suh, primerno vlažen objekt bo omogočil kvalitetno nadaljevanje gradnje in zdravo, prijetno bivanje, primerne delovne pogoje in kvalitetno skladiščenje različnih artiklov.

Objekti prizadeti v poplavah, požarih, izlitju sanitarne vode itd., so potrebni temeljite sanacije, le te vam izvajalci izsušijo in po potrebi gradbenih del sanirajo v prvotno stanje pred poškodbo.

Tempo gradnje, kratki roki izvedbe ne dopuščajo “mrtve sezone” v zimskem času, zato vam tovrstni izvajalci nudijo ogrevanje prostorov z vpihovanjem toplega zraka, ogrevanje skladišč, poslovnih prostorov z mobilnimi vpihovalci toplega zraka.

Turbinsko kondenzacijska metoda

V tem načinu izsuševanja gre za kombinacijo delovanja kompresorja za vpihovanje zraka in sušilca zraka. Kompresor za vpihovanje zraka pospeši in zanesljivo preprečuje škodo na novogradnjah, prenovah in škodah na objektih zaradi vode. Kompresor v ali pod izolacijsko plast vpihava suh in topel zrak. Suh zrak iz izolacijskega materiala posrka vlago in jo s pomočjo nadtlaka prenese v zaprt prostor, v tem prostoru vlago iz zraka posrkajo posebni sušilci zraka, vlago (vodo) pa odložijo v posebnem zbiralniku vode, kompresor nato ponovno posrka suh zrak in ga s pomočjo nadtlaka piha v izolacijsko plast. Ta krog delovanja se ponavlja, dokler ni dosežena želena vlažnost estriha, ometa ne steni, zraka oz. dokler ni izolacijska plast popolnoma suha v primeru vodnih škod.